کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ گفت: خانه تکانی سنت زیبا و پسندیده ای است که از قدیم در جامعه ما وجود دارشته و با نزدیک شدن به ایام عید اعضای خانواده به خصوص خانم ها درگیر خانه تکانی هستند.
کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: خانه تکانی سنت زیبا و پسندیده ای است که از قدیم در جامعه ما وجود داشته و با نزدیک شدن به ایام عید اعضای خانواده به خصوص خانم ها درگیر خانه تکانی هستند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ کیامرث حسین زاده افزود: کار نظافت طیف وسیعی از فعالیت ها را در بر می گیرد که بسته به نوع فعالیت، انسان در معرض یک سری خطرات می گیرد که می توان به خطرات تماس با مواد شیمیایی (انواع جرم گیرها، ضدعفونی کننده ها) از طریق تنفسی یا پوستی استنشاق شوند، اشاره کرد.
وی اغلب کار نظافت را در شرایط نامناسب بدنی عنوان کرد و ادامه داد: بگونه ای که افراد اقدام به جابجایی اجسام سنگین و یا کار با کمر خمیده، جابجای غیر اصولی وسایل خانه، استفاده از انواع تی های نامناسب نموده که این خود نوعی خطر برای ایجاد اختلالات اسکلتی و عضلانی است.
وی اضافه کرد: انجام کار تکراری با اعمال نیروی زیاد مثل ساییدن سطوح در امر نظافت، استفاده از جاروها و نیز حرکات چرخشی و ناگهانی کمر از دیگر اعمال خطر آفرین برای سیستم اسکلتی است.
وی با اشاره به راه حل های رعایت ایمنی در خانه تکانی، ابراز داشت: استفاده از وسایل حفاظت فردی مناسب در حین خانه تکانی از قبیل ماسک، پیش بند، چکمه مناسب، دستکش مناسب (دستکش دولایه با پوشش نخی زیر و لایه لاستیکی بیرون استفاده شود) از جمله اقداماتی است که در حفط سلامت افراد بسیار موثر است.
کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، بیان کرد: باید با شناخت مواد شیمیایی، شوینده ها و جرم زداها قبل از استفاده با مطالعه برچسب اطلاعات ایمنی ماده شیمیایی که روی بسته حاوی ماده وجود دارد توجه نموده و از ترکیب مواد شیمایی شوینده در محیط خودداری نمایند.
حسین زاده رعایت اصول ارگونمی(شرایط کار) در هنگام حمل بار در منزل و نیز خودداری از انجام کار در حضور کودکان را از دیگر نکات حائز اهمیت در خانه نکانی دانست و خاطر نشان کرد: در صورت احساس مسمومیت با مواد شوینده، فوراً فرد را از محیط آلوده خارج و در معرض هوای آزاد قرار دهید و با اورژانس جهت اقدمات درمانی تماس بگیرید.
به گزارش وب دا؛ در صورت آلودگی سطح پوست با مواد شیمیایی فوراً ناحیه آلوده شده را با مقداری آب شستشو و نیز پس از انجام خانه تکانی دست ها را با آب و صابودن شستشو داده و به خاطر داشته باشید ترکیب برخی از مواد شیمایی (مثل جوهر نمک و سفیده کننده) بسیار خطرناک بوده و می تواند موجب مسمومیت یا انفجار در خانه شود.5